Ochrana osobních údajů v personalistice

Ochrana osobních údajů v personalistice z pohledu GDPR a zákona č. 110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů

 

Osnova školení

Délka školení: 4 hod

Cena: 2 100,-Kč

Kurz je určen pro zástupce správců a zpracovatelů osobních údajů a dále pro všechny personalisty, kteří zpracovávají osobní údaje zaměstnanců.

Základem je výklad požadavků NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), dále jen „GDPR“, a adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů v oblasti osobních údajů zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků. Dále se účastníci kurzu seznámí se stanovisky Úřadu pro ochranu osobních údajů, praktickými zkušenostmi a minimálními požadavky pro prokázání souladu s GDPR.

Cílem je pochopit proces zabezpečení osobních údajů, se zaměřením na důležité oblasti a naučit se pracovat s osobními údaji tak, aby byla splněna zákonná povinnost.

 

Program školení:

  • GDPR a zákon č. 110/2019 Sb. – úvod, základní pojmy
  • Zákonnost zpracování osobních údajů v oblasti personalistiky
  • Postavení správce a zpracovatele v oblasti personalistiky
  • Povinnosti správce a zpracovatele v rámci zpracování osobních údajů zaměstnanců
  • Posílení práv zaměstnanců a rodinných příslušníků
  • Prokázání souladu s GDPR a zákonem č. 110/2019 Sb. – minimální požadavky v oblasti personalistiky
  • Praktické zkušenosti a stanoviska Úřadu pro ochranu osobních údajů v oblasti personalistiky

 

Po absolvování kurzu účastník obdrží Osvědčení o absolvování kurzu.



Proč si nechat zavést systém managementu dle norem ISO od společnosti Ideal Mělník a.s.?

 

 

  • Máme již 20 let zkušeností s poskytováním poradenských služeb.
  • Jsme držiteli certifikátu ISO 9001:2015 v oblasti poskytování konzultačních služeb a školící činnosti.
  • Jsme jedničkou na trhu zdravotnických zařízení.
  • Máme mladý, ale zkušený tým konzultantů, interních auditorů a školitelů.
  • Naši zákazníci mají 100 % úspěšnost při certifikačních a akreditačních auditech.
  • Jsme nezávislí na certifikační a akreditační autoritě.
  • Přizpůsobujeme systém řízení potřebám zákazníka.

 

Součástí našich služeb není pouze poskytování konzultací, ale současně také nabízíme:

 

Co je u nás nového ?

Dne 26.2.2021 proběhl úspěšně certifikační audit ve společnosti ASTRA TRANS s.r.o. dle normy ISO 9001:2015. Certifikaci provedla společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIK, spol. s…

Do nového roku Vám přejeme hodně štěstí, zdraví, spokojenosti, osobních i profesních úspěchů. Tým Ideal Mělník a.s.

Dne 22.09.2020 proběhl úspěšně certifikační audit ve společnosti IVF Zentren Prof. Zech - Pilsen s.r.o. dle normy ISO 9001:2015. Certifikaci provedla společnost BUREAU VERITAS…